Cateodata o adresa de email spune mai mult decat cartea de vizita

De ce sa iti faci adrese de email pe domeniul tau?

 • Ca sa iti faci adrese de email pe domeniul tau inseamna ca ai cumparat unul si, in general, asta inseamna ca ai si un site al firmei. Ceea ce este un lucru bun.
 • Este nu doar o dovada de profesionalism dar si un must have.
 • Este extrem de simplu de retinut! In general canoanele de formare ale unor asemenea adrese de email iti permit sa te folosesti de numele si prenumele tau urmat de numele domeniului care, tot in general, corespunde cu cel al firmei.
 • Este extrem de simplu de retinut mai ales daca ai multi angajati si numele domeniului corespunde cu cel al firmei.
 • Daca tot ai domeniul, nu te costa nimic pentru ca ai platit deja hosting-ul.

De ce sa nu folosesti adrese de Yahoo si Gmail pe cartea ta de vizita?

Yahoo mail si Gmail sunt servicii de e-mail gratuit.

Mai pe romaneste, sunt site-urile unde ne facem in general primul cont de email, cand nu suntem inca angajatii nici unei firme, nu avem domeniul nostru si nici nu vrem sa investim bani in vreunul, si poate avem o firma dar ele sunt tot ce stim ca si servicii de email si nu avem nevoie de altceva pentru ca jucam in liga mica si nici macar o carte de vizita nu ne facem.

Tot de cunoasterea generala tine si faptul ca pe Gmail dar mai ales pe Yahoo gasim cele mai variate combinatii posibile de nick-uri. Pentru ca exista in mod cert mai multi de Vasile Ion in Romania, dupa ce epuizam toate variantele cu „ . ”, „ _ ”, ”- „ etc, trecem mai departe la combinatii periculoase care contin zile de nastere, ani, cifre norocoase, porecle sau chiar denumiri sugestive precum: iepurash_sensibil (probabil ca iepurashsensibil este deja ocupat), superman57 etc

Acestea sunt, evident, conturi de email personale pe care le folosim pentru a ne conversa cu familia si prietenii, pentru a ne gestiona newsletter-ele, inscrierile in concursuri, conturile din retele sociale etc. Le-am construit de la inceput si probabil vor ramane ale noastre o viata intreaga (mai ales cea de Yahoo care poate fi folosita si pentru accesarea serviciului de instant messaging oferit de Yahoo).

Gmail si Yahoo Mail sunt servicii gratuite, bazate in special pe acces web si destul de usor de utilizat de oricine, ceea ce spune multe despre posesorul unei asemenea adrese de email (nu neaparat lucruri rele). Folosirea unor asemenea adrese pe cartile de vizita, mai ales atunci cand regasim o adresa de site si un layout care vrea sa sugereze profesionalism, spune insa si mai multe (si nimic bun!).

Be Sociable, Share!

  Tags: , , , , ,

  2 comments

  1. Ce se întâmplă dacă vrei să te angajezi la o firmă concurentă celei la care lucrezi în prezent și nu vrei să-ți dai nici adresa de firmă nici adresa de Gmail pentru că este “neprofesională”?

   • desi nu sunt adepta ideii de a avea prea multe adrese de email (si vorbesc din experienta), cred ca cea mai buna idee este sa iti creezi o noua adresa cu numele tau complet.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>