Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?

caravana samsungCaravana educationala Samsung “Trends of Tomorrow” de anul acesta s-a incheiat. Dupa vizita in 25 de licee in 5 orase (Craiova, Constanța, Ploiesti, Sibiu si Galati), peste 3600 de tineri au aflat care sunt tendințele viitorului. Imagini gasiti aici.

Pe parcursul unei „Ore Smart”, reprezentantii Samsung, impreuna cu specialistul in resurse umane de la EJobs, au stat de vorba cu elevii despre tendintele pe piata muncii si despre ce tipuri de aptitudini digitale vor avea nevoie pentru carierele viitoare.

Chestionarul care a fost completat de participantii la caravana „Trends of Tomorrow” a adus cu sine insa niste concluzii interesante: peste 54% din elevii de liceu apreciaza ca o cariera în IT&C este una de viitor, in timp ce 49% considera domeniul medical “in tendinte”. 83% dintre acestia considera ca aptitudinile digitale sunt extrem de importante atunci cand doresc sa faca primii pasi in cariera, iar 93% dintre acestia doresc sa isi perfectioneze abilitatile digitale în următoarele 6 luni. Cifre pe care la gasesc juste pentru o generatie  nascuta si crescuta in era Internetului.

Desi doar 23% dintre tineri si-au pregatit pana in acest moment un CV dar, in urma Orei Smart, 67% dintre tineri au afirmat ca in urmatoarea perioada isi vor dedica timp pentru a-si construi un CV sau pentru a imbunatati CV-urile pe care le au in momentul de fata.

„Estimarile arata ca in 10 ani peste 50% din angajați nu vor mai lucra in birouri convenționale, ci vor putea sa rezolve toate lucrurile de oriunde vor avea conexiune la Internet. In acest context, aptitudinile digitale au devenit din ce în ce mai importante. Prin intermediul Orei Smart, prin aplicaţia de Facebook prin care au avut posibilitatea sa isi creeze un CV sau prin cursurile ECDL pe care au putut sa le castige, am urmarit sa le oferim tinerilor informatii specifice despre pasii de urmat la inceput de cariera si sa le dam posibilitatea sa isi dezvolte aptitudinile digitale”, a declarat Mihaela Stănoiu, Marketing Manager Samsung Romania.

Ma bucura sa vad ca, desi Caravana s-a incheiat, cei de la Samsung ofera in continuare informatii utile prin intermediul paginii oficiale de Facebook Trends of Tomorrow, unde se gasesc sfaturi practice care ajuta pe parcursul primilor pasi in cariera dar si aplicatia SMART CV.

***

Campania educationala „Trends of Tomorrow” – proiect de CSR Samsung Electronics Romania demarat in 2011, are ca scop sustinerea orientarii profesionale si dezvoltarii personale a tinerilor din clasele terminale de liceu, oferindu-le elevilor din acest an o „ora smart”, in cadrul careia vor afla care sunt tendințele pe piața muncii și aptitudinile digitale de care au nevoie în cariera.

Be Sociable, Share!

    Tags: , , ,

    1 comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>