Caravana Samsung – TRENDS of TOMORROW

Caravana SAMSUNGAflata la cea de-a treia editie, caravana educationala Samsung – TRENDS of TOMORROW,  care promoveaza  aptitudinile digitale in randul tinerilor, porneste astazi la drum. Prima oprire? Craiova. Urmeaza Constanța, Ploiesti, Sibiu si Galati (in perioada 15 mai-5 iunie).

DESPRE CE E VORBA

Orele SMART, sustinute in cadrul caravanei in liceele de prestigiu din cele 5 orase, au  rolul de a le oferi tinerilor o perspectiva clara asupra importantei aptitudinilor digitale in construirea traseului profesional.

Elevii claselor a XI-a  vor avea ocazia sa vada cum noile tehnologii isi pun amprenta asupra evoluției profesiilor si vor primi sfaturi utile pentru orientarea profesionala, de la dobandirea aptitudinilor necesare angajarii, pana la completarea corecta a unui CV care sa mareasca sansele de angajare.

Pe scurt, vor invata ddespre diferenta dintre cariera si job, a naviga sau a surfa pe Internet.

In intalniri, alaturi de reprezentantii Samsung, oferind suport pe zona de consultanta in domeniul resurselor umane, se va afla si specialistului eJobs, Aurora Mateiuc. O doamna draga sufletului meu si un profesionist desavarsit pe care, sunt convinsa, o vor indragi toti participantii.

PENTRU CA…

„… ne aflam intr-o erai in care informatia este la un click distanta, tinerii se confrunta, adesea, cu dificultatea de a alege informatia cu adevarat valoroasa pentru ei, din cauza volumului imens care ii inconjoara. De aceea, orice recomandare din partea unor specialisti, este mereu binevenita. Prin intermediul acestei etape a campaniei Trends of Tomorrow ne dorim sa oferim informatii specifice despre pasii de urmat la inceput de cariera si consideram ca aptitudinile digitale sunt deosebit de importante pentru traseul profesional al tinerilor”, a declarat Mihaela Stanoiu, Marketing Manager Samsung Romania.

Programul local “Trends of Tomorrow” face parte din programul global de responsabilitate corporativa „Hope for Youth”, in cadrul caruia Samsung utilizeaza inovatia si tehnologia care au contribuit la succesul companiei in sustinerea dezvoltarii tinerilor din intreaga lume.

CONSTANTA

In perioada 20-22 mai Caravana Samsung va vizita 5 licee de prestigiu din Constanta si tare mi-ar fi placut sa ajung si eu acasa ca sa pot asista la orele SMART (mai ales ca mi-am impartit 4 ani din viata intre doua asemenea stabilimente). Dar cum nu reusesc sa ajung, am decis ca ochii si urechile mele sa fie trimisul meu special (constantean get beget, cunoscator si pasionat in ale tehnlogiei, absolvent al unuia dintre cele mai cunoscute licee din oras) care imi va relata in detaliu cum s-au desfasurat ostilitatile.

Nu de alta dar tare sunt curioasa cum primeste noua generatie o astfel de initiativa, care sunt curiozitatile lor si cum vor sti sa beneficize de o asemenea oportunitate.

#DeRetinut

Campania Trends of Tomorrow le ofera informatii tinerilor, nu doar prin intermediul orelor SMART de pe perioada caravanei, ci si prin intermediul paginii oficiale de Facebook Trends of Tomorrow  , unde va fi disponibila aplicatia SMART CV, in care tinerii isi vor putea realiza CV-uri creative. Tot acolo vor gasi si sfaturi practice care sa ii ajute pe parcursul primilor pasi in cariera.

Be Sociable, Share!

  Tags: , , ,

  2 comments

  1. […] “O ora a fost parca prea putin pentru cate erau de spus si de intrebat“, mi-a explicat  trimisul meu special la intalnirile Caravanei Samsung din Constanta. […]

  2. […] educationala Samsung “Trends of Tomorrow” de anul acesta s-a incheiat. Dupa vizita in 25 de licee in 5 orase (Craiova, Constanța, […]

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>