Trends Of Tomorrow in Constanta

20130521_152940_resizedO ora a fost parca prea putin pentru cate erau de spus si de intrebat“, mi-a explicat  trimisul meu special la intalnirile Caravanei Samsung din Constanta.

Vestea buna este ca aceste intalniri au devenit deja traditie si  Trends of Tomorrow le ofera informatii tinerilor, nu doar prin intermediul orelor SMART de pe perioada caravanei, ci in permanenta, prin intermediul paginii oficiale de Facebook Trends of Tomorrow, unde gasesc sfaturi practice care sa ii ajute pe parcursul primilor pasi in cariera. Pun de asemenea la dispozitia acestora si aplicatia SMART CV, unde momentan sunt disponibile template-uri de CV European pe mai multe domenii profesionale, urmand ca in curand sa fie inlocuite de unele mai creative. Pasi logici, dupa parearea mea, caci e important sa intelegi bine regulile de baza inainte de a le “incalca”.

La inceputul saptamanii, caravana Samsung a poposit in cinci licee din orasul meu natal (Constanta): Liceul Teoretic George Calinescu, Colegiul Tehnic Tomis, Liceul Tehnologic Gheorghe Duca, Colegiul Național Mircea cel Batran (fostul meu liceu) si Liceul Teoretic Ovidius. Elevii clasei a XI-a din aceste licee au avut ocazia de a-și construi, cu ajutorul specialiștilor, o imagine detaliata despre influența tehnologiei asupra carierei lor intr-o lume digitala. L-am rugat pe Mihai, un mircist adevarat (adica fost elev al liceului Mircea Cel Batran, pentru cei care nu nu sunt familiari cu descrierea) sa asiste  la intalnirea care a avut loc la fostul nostru liceu. si sa imi spuna cum i s-a parut.

20130521_153631_resized“In vremurile cand pensia nu mai este adusa de catre postas ci transferata bancar (vor veni, vor veni), revista presei este facuta dimineata pe un ecran cu x pixeli, salutul este substituit un like… s-a ajuns ca orele din licee de orientare profesionala sa fie suplinite de campanii simpatice a unor corporatii care stau mana in mana cu tehnologia. La inceputul acestei saptamani: Samsung si ejobs.ro s-au urcat intr-o caravana si au luat liceele la rand sa arate viitorilor cetateni responsabili cu se mananca un CV – asa pe scurt-scurt – cat de importante sunt obiectivele pe care si le fixeaza singuri in dezvoltarea lor ulteriora si cat de importanta poate fi / va fi tehnologia in viata noastra. Si este caci la intrebarea” cati dintre voi intra pe Facebook in fiecare zi?” s-a raspuns majoritar pozitiv. 

Elevii s-au putut juca cu niste tablete si au completat voluntar un chestionar care sta la baza unui studiu ce-si doreste sa ia pulsul alegerilor in cariera pe care le fac adolescentii si in ce masura ii influenteaza tehnlogia in scoala”, mi-a spus Mihai.

E clar ca un om cu o experienta de viata si munca deja priveste  insa lucrurile din alta perspectiva decat elevul de liceu.”Mi-au placut sfaturile foarte practice precum folosirea unui email pe formatul nume.prenume@email.tld in comunicatia cu un viitor angajator sau necesitatea unor cursuri suplimentare ECDL pentru diferentierea la un interviu, care sper ca s-au “lipit” si de participantii la caravana.”

***

Samsung Electronics Romania continua campania educationala „Trends of Tomorrow” – proiect de CSR demarat in 2011, care are ca scop sustinerea orientarii profesionale si dezvoltarii personale a tinerilor din clasele terminale de liceu, oferindu-le elevilor din acest an o „ora smart”, in cadrul careia vor afla care sunt tendințele pe piața muncii și aptitudinile digitale de care au nevoie în cariera. Pana pe 5 iunie, caravana va poposi in Ploiesti, Sibiu si Galati 

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>