Pinterest + Instagram = Pingram

PingramCum Instagram e pe val si Pinterest se tine si el inca bine, urmatorul pas logic pare a fi o platforma care sa combine succesul celor doua, care nu se putea numi mai intuitiv decat Pingram. Oare?

Se pare ca mash –up-ul  a fost creat in doar 7 ore de un dezvoltator italian:  Gennaro Varriale. Am descoperit intamplator platforma si desi mi-am petrecut ceva timp jucandu-ma pe ea nu pot sa spun ca i-am gasit utilitatea in afara de a fi inca o zona in care iti poti face cunoscute fotografiile. Dar poate ca ne asteapta surprize.

Ce face de fapt Pingram? Pe scurt, as spune ca se bucura de avantajele exploatarii unei serii de functionalitati care nu se regasesc inca (dintr-un motiv sau altul) pe cele doua platforme de succes, folosindu-se in acelasi timp de punctele forte ale fiecareia (look si continut).

Pingram iti ofera  posibilitatea sa rasfoiesti imaginile de pe conturile Instagram ale utilizatorilor logati pe platforma, o functionalitatea inca indisponibila pe varianta web a Instagram. Poti vedea de asemenea comentariile si like-urile imaginilor respective si poti la randul tau sa le  share-uiesti pe alte retele sociale (o alta functionalitatea pe care nu o regasim in acest moment pe Instagram). Iar hash tag-urile sunt transformate in tag-uri. Si face toate acestea folosindu-se de mult mai prietenosul layout al Pinterest. Simplu, nu?

Posibilitatea de a pin-ui o imagine de pe platforma este disponibila doar utilizatorilor Pingram. Varriale spune ca a restrictionat acest lucru pentru a respecta drepturile utilizatorilor de Instagram care nu stiu de existenta Pingram si care poate nu isi doresc ca imaginile lor sa fie distribuite fara acordul lor (ca tot e Pinterest in discutii legate de drepturile de autor). Si cam atat.

Nu poti comenta direct din interfata Pingram (din cate am vazut se lucreaza la acest detaliu), au o harta care ar trebui sa iti incarce fotografiile Instagram tag-uite in diverse locuri din intreaga lume dar care la mine nu a functionat deloc si un numar impresionant de utilizatori si review-uri pozitive de la publicatii de profil.

Ah, si ai parte de URL personalizat (detaliu care se pare ca are o importanta covarsitoare atunci cand vorbim de orice retea sociala, fie ea de succes sau nu). Pentru ca in online, fiecaruia i se permite sa fie centrul propriului univers.

Pana una alta dashboard-ul de utilizator este doar colectia imaginilor tale de pe Instagram aranjate in format Pinterest, alaturi de poza ta de profil si un link catre site-ul tau (daca l-ai completat pe Instagram).

Interesant dar nu foarte convingator pana acum. De tinut sub observatie totusi.

Be Sociable, Share!

    Tags: , ,

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>