Paginile Facebook nu mai trimit updates

O mica lovitura pentru companii si agentii sau doar o miscare inspirata pentru strategia de business a Facebook?

 

 

 

Cum de ceva timp Facebook nu mai striga in gura mare toate modificarile (bine documentate ce-i drept)  pe care le sufera platforma, ramane datoria ta, de utilizator activ si fidel, sa le descoperi in fiecare zi. Asa am descoperit cu surprindere intr-o dimineata de luni, ca incepand cu 30 Septembrie 2011, paginile Facebook nu vor mai putea trimite mesaje catre fanii lor.

O mica lovitura pentru companii si agentii

Daca ar fi sa fiu rautacioasa, as spune ca aceasta miscare plina de bune intentii  este de fapt o mica lovitura pentru brandurile care isi bazeaza parte din strategie  pe aceasta functionalitate. Practic Facebook a decis ca acesta modalitate de comunicare directa cu fanii  nu este eficienta.

Dintre modificarile pe care platforma le-a suferit in ultimul timp, din ce in ce mai multe taie practic lista tool-urilor gratuite pe care companiile le puteau folosi cu succes. La urma urmei totul se plateste. Inclusiv faptul ca tu, ca si companie, alegi sa mentii o importanta baza de date si sa iti bazezi parte din implementarea strategiei digitale pe o platforma care nu se afla in proprietatea ta.

O miscare inspirata pentru strategia de business a Facebook

Mi-e greu sa cred ca fanii s-au plans ca sunt spamati de paginile carora le-au dat like. La urma urmei cand apesi butonul si devii fan, esti oarecum constient ca accepti si asemenea comunicari. In plus poti  oricand sa dai unlike.

Alternativele pe care Facebook le sugereaza ca inlcouitori pentru Updates inseamna insa nu doar mai multi bani in conturile lor (Facebook Ads) dar si continut de calitate (Wall Updates). Si la urma urmei Facebook  trebuie sa faca si bani (Facebook Ads este inca o metoda eficienta de a comunica targetat si la costuri scazute) dar si sa priveasca in viitor si sa ramana fideli ideii de continut de calitate care duce la implicarea fanilor in conversatii relevante.

 

Sunt curioasa daca f8 va aduce in discutie si aceste mici detalii importante.

Be Sociable, Share!

    Tags: ,

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>