Online Business Forum – Feedback is 50

Saptamana trecuta am fost Internet Festival Brasov (25-28 mai) : un mini-maraton de evenimente dedicate online-ului romanesc. Mai exact am sustinut o prezentare in cadrul Online Business Forum despre Valoarea Feedback-ului Online.

La ceva timp dupa cele 4 zile, pun in cuvinte, cu bune si rele, cu ce am ramas in urma experientei:

– Fiecare participant avea un QR Code pe ecuson care, o data scanat, iti trimitea automat pe email detaliile de contact ale posesorului. Excelenta idée si aplicatie pe care, din pacate, am vazut-o rar utilizata de cei prezenti.

– Dintre toate QR Code-urile capturate si cartile de vizita schimbate, una mi-a atras atentia in mod deosebit. Pentru ca pe spatele ei scria:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Cu toate ca ce se intampla la Stejaris ramane la Stejaris, trebuie sa recunosc ca After Party-ul OBF ad-hoc a fost unul dintre cele mai reusite moment

– Am apucat sa arunc doar un ochi si o ureche la Arena Ursilor (in paralel se desfasura OBF-ul) dar opinia generala mi-a confrimat temerile. Multa lumea dezorientata si nepregatita printre participanti. Mare pacat, pentru ca mentorii si investitorii erau cat sa poate de reali si dornici sa ajute. Cu toate acestea nu poti sa vii cu o idée pe care fixa, fara cercetare de piata, o strategie sau un obiectiv, o viziune (sau macar un Elevator Pitch) si sa ii ceri mentorului sa iti spuna ce sa faci si investitorului sa iti dea bani pentru ca ai semnat condica.

– O gramada de oameni de succes dornici sa discute liber, sa impartaseasca din experienta,abordabili macar in pauzele de cafea, pe care nu ai ocazia sa ii intalnesti in fiecare zi sip e care cei prezenti nu i-au folosit la potential maxim.

Pe scurt, am observat ca multi sunt inca in stadiul in care se plang ca nu pot ajunge la unul sau la altul, sau fac networking si nu iese nimic, ca nu sunt bani pentru ideea lor ”geniala” (pentru care oricum nu stiu sau nu  vor sa primeasca feedback fundamentat de experienta) si cand li se serveste oportunitatea pe tava, fie o lasa sa treaca pe langa ei, fie nu s-au  pregatit suficient cat sa profite de ea.

Attitude is everything!

 

Be Sociable, Share!

  3 comments

  1. De la OBF 2011 Brasov am retinut doar prezentarea lui Marius Ghenea si cea realizata de Andreea Stan.
   In rest “Been there than that”

   Multumesc pentru mentiune.

  2. […] la Online Business Forum anul trecut, am fost si eu prezenta la Arena Ursilor in calitate de spectator. Mi-a parut rau sa […]

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>