O campanie cu target clar

campanie anarMai jos veti gasi clipul de prezentare al campaniei unei organizatii spaniole, ANAR (Aid to Children and Adolescents at Risk Foundation), menite sa ofere copiilor abuzati o modalitate cat mai sigura de a-si semnala situatia. Merita urmarit.

Evident, pentru o masurare clara a eficientei acestei initiative, ar fi de ajutor niste cifre la incheierea ei (cate apeluri au primit, cate cazuri s-au solutionat), dar nu acesta este subiectul postului. Campania este  unul dintre cele mai reusite exemple de implementare a unei strategii de comunicare cu un target  (public tinta) foarte bine definit si inteles si, probabil, ar putea castiga si niste premii (as vrea sa cred ca nu asta a fost scopul crearii ei). Insight-ul e clar: copii privesc  viata de la alta inaltime, la propriu, decat adultii iar solutia tehnica aleasa pentru transmiterea mesajului este simpla dar ingenioasa.

Astfel, adultul vede afisat o poza si mesajul: cateodata, abuzul copiilor este vizibil doar pentru copilul care are parte de el)  iar copilu, pe acelasi afis, o alta poza si mesajul: daca cineva iti face rau, da-ne un telefon si te ajutam. 

Mie imi raman trei intrebari insa:

1.oricat de bine gandita si indrazneata este acesta campanie, oare cat de eficienta va fi pana la capat in conditiile in care studiul acesta de caz circula liber pe Internet, unde la fel ca si pe strada, se plimba si acesti adulti periculosi ?

2. cat va mai dura pana cand brand-urile care targeteaza copii (in general, indirect, prin parinti) for folosi acest sistem de afisare cu doua mesaje (unul dedicat adultilor si altul picilor)? O gaselnita tare desteapta.

3. cati din pustii rasfatat si destepti care se tin doar de sotii dar stiu sa sune la politie sa se planga ca au tipat parintii la ei (in multe state cu legi bine puse la punct, cei mici isi stiu drepturile  mai bine ca oricine si abuzeaza de ele frecvent) o sa sune la numarul acela pentru ca … sunt suparati dintr-un nimic pe parinti.

Be Sociable, Share!

    Tags: , ,

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>