Online, treaba e serioasa

Oricat de distractiv ar fi sa descoperim mereu noi si noi platforme pe care sa comunicam online, sa cream campanii si mecanisme inovative sau sa avem continut interesant pe site-ul, blog-ul, conturile sociale ale companiei, toate aceste lucruri sunt extrem de serioase. Pentru ca ne „jucam” pe Internet, o lume fara granite care are propriul set de reguli, cod etic si legi dictate de specificul mediului (dar care legi?!)

.

Despre partile mai putin bune ale social media nu se vorbeste niciodata in public si in general nici in privat pana cand nu apare criza…., stresul …, panica…. pana cand nu e prea tarziu. Si atunci, din necunostinta de cauza, se merge pe avarii si de cele mai multe ori situatia nu face decat sa se agraveze.

Cum este mai bine, fireste, sa prevenim decat sa traim o criza in social media, va propun sa punem pe masa provocarile si mai ales sa oferim solutiile.

PROVOCARI (cateva)

 • Furtul identitatii branduluice faci atunci cand gasesti cateva conturi „oficiale”ale brandului tau pe principalele retele sociale dar care sunt controlate de necunoscuti?!
 • Lipsa controlului asupra mesajelor publicate de angajatiai sute de angajati sau doar 2.  poti (si daca da pana unde si cum) poti controla activitatea acestora pe conturile sociale personale cand vine vorba de brand-ul companiei?
 • Incalcarea drepturilor de autorgenerezi inhouse tot continutul relevant si original pe care il utilizaei online (text, multimedia) sau il „ïmprumuti”. in ce conditii e bine sa facem asta? cum ne protejam de altii care se folosesc de continutul generat de noi?
 • Defaimarea si calomniaoricine poate spune orice, oricand online despre brand-ul tau. ce poti face cand nimic din toate cele spuse nu sunt adevarate?

SOLUTII

Pe 8 Noiembrie, va astept la Legal Issues in Social Media , eveniment organizat de Evensys , ca sa le discutam sau identificam impreuna cu specialistii. Atentie ! Prezenta la eveniment este recomandata avocatilor in-house ai companiilor implicate in advertising sau marketing, managerilor de resurse umane, precum si profesionistilor in relatii publice, corporate affairs, social media, marketing si branding din cadrul companiilor.

Ca sa vedeti ca si eu sunt serioasa pe acest subiect, ofer 5 bilete cu discount 50% (fata de pretul afisat pe site) pentru acest eveniment. Inscrierile se fac pe e-mail la office [at] evensys [dot] ro (pe principiul primul venit, primul servit), mentionand codul “andreea_legal”.

Be Sociable, Share!

  Tags: ,

  1 comment

  1. O afacere în online înseamnă o treabă serioasă, doar că ne lipseşte informaţia şi ne alimentăm cu rezultatele eronate pe care ni le dă motorul de căutare, încă de la prima tentativă!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>