Cum sa pui codul de distribuire al unui banner pe pagina

30rocksLucrand saptamana trecuta la pagina  “ vrei sa ne sustii” a blogului pe care l-am lansat impreuna cu Bogdana, mi-am dat seama ca poate este interesant si pentru altii sa impartasesc din ce mai descopar in timp ce implementez diverse task-uri de pe to do list-urile proiectelor la care lucrez.

M-am gandit ca o pagina  in care le explicam cititorilor nostri cat de simplu este sa ne arate ca le place de noi si ceea ce facem, ar fi de bun augur pentru cei care ne sunt alaturi si vor sa ne sustina. Aceeasi pasi sunt valabili cam pentru orice blog din lumea asta pentru ca sunt actiuni care tie, ca om din spatele proiectului, iti demonstreaza ca ceea ce faci, conteaza.

Daca primele 6 propuneri au presupus niste  call to action si cateva simple link-uri  (am mereu grija ca atunci cand adaug un link in wordpress sa bifez open link in a new window/tab sau sa adaug in cod dupa el target=”_blank”, ca sa nu arunc oamenii de pe pagina pe care au intrat cu interes), ultimul e putintel mai greu de realizat pentru un non-programator, dar nu imposibil de facut de necunoscatori. Sumarizez mai jos experienta in 3 pasi simpli.

 

  1.        Creeaza banner-ele

 

Cele mai utilizate dimensiuni  pentru banner-ele din side bar-uri sunt:      300 X 250, 125 X 125, 250 X 250, 300 X 300, 200 X 200, 120 X 120.

Eu m-am riscat si le-am facut si cateva care nu respecta dimensiunile standard dar care pot sa fie puse in side-bar-uri cu usurinta fara a deranja. Nu utilizez suita photoshhop cu usurinta si de aceea mi-am dezvoltat ingenioase metode de a face lucrurile folosindu-ma de soft-urile aflate la indemana oricui. Poate ca o sa sune banal dar m-am folosit de Paint pentru redimensionari si am apelat la Lightroom pentru watermark-uri. Desi primitiv si nu tocmai recomandat, puteti face acelasi lucruri folosindu-va de Power Point pentru a nu pierde transparenta png-urilor.

 

 2.        Urca imaginile pe server

Am denumit sugestiv  fiecare imagine, le-am urcat prin FTPsi am notat cu atentie denumirile path-urilor (link-urilor catre ele).

 

3. Afiseaza pe pagina  banner-ele si codurile adiacente

Scopul meu a fost sa ma asigur ca oricine doreste poate prelua cu un simplu copy/paste codul banner-ului in siteul lui.

Inserand secventa de mai jos in codul paginii (editorul text al paginii/postului/widget-ului de wordpress) voastre, veti permite afisarea bannerului si, dedesubt, a codului care trebuie copiat pentru a-l prelua cu link catre site-ul vostru.

<a href=”link-ul de destinatie de sub banner cu http” target=”_blank”><img alt=”” src=”link-ul catre path-ul imaginii urcate pe server “/></a>

<br/><textarea cols=”35″ rows=”3″ onfocus=”this.select();”><a href=” link-ul de destinatie de sub banner cu http ” target=”_blank”><img src=” link-ul catre path-ul imaginii urcate pe server“></a></textarea>

Latimea si inaltimea casutei in care se regaseste codul de copiat poate fi reglata in functie de afisare, modifcand valorile  cols=”35″ rows=”3″

Be Sociable, Share!

    Tags: , ,

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>