Atunci cand lucrez la continutul unui comunicat de presa, ma gandesc la specificul canalului pe care il voi distribui. In online am posibilitatea ca acest comunicat sa devina mult mai interactiv si atunci voi avea grija sa il optimizez cat mai bine.
„un comunicat de presa este un text obisnuit prin care se transmit informatii catre media”
Putini oameni citesc romane online, nimanui nu-i plac comunicatele de presa luungi si laudaroase si, desi pot da scroll down pe pagina, Internautii prefera sa nu fie nevoiti sa o faca decat daca textul le place foarte mult (ceea ce se intampla extrem de rar in cazul unui comunicat de presa).
Afla cateva reguli de baza pentru redactarea unui comunicat de presa.
Detalii
Prezint doar datele relevante despre companie: nume, date de contact, specific/domeniu activitate si site. Cititorii pot afla mai multe informatii chiar de pe site-ul acesteia si in plus, faptul ca te autointitulezi lider de piata nu te face mai credibil. Lasa-i pe altii sa aprecieze asta pentru tine. Incerc de asemenea sa imi dau seama ce fel de informatii le-ar mai fi utile si am grija sa pun la dispozitie cateva link-uri catre pagini de unde le pot lua.
Cuvintele cheie
Am grija sa folosesc in text cuvinte (relevante pentru continutul comunicatului) care il vor face mai usor de gasit in cautari.
Link-uri, link-uri, link-uri
Imi place sa usurez munca de cercetare a celor care citesc comunicatul astfel incat ii voi trimite sa isi ia informatiile suplimentare din zone de incredere. Pun link-uri catre pagini relevante sub cuvintele cheie. Navigarea cititorului este mult mai usoara. In plus imi pot asigura inbound links si optimizare pe key words in contextul in care comunicatul va fi preluat si publicat si pe alte site-uri.
Date Contact
Nu trebuie sa lipseasca si eventual sa fie cat mai complete: nume, functie, email, tel. De obicei las la dispozitie doar modalitatile de contact la care sunt absolut convinsa ca voi raspunde in timp real. Atentie insa ca o data publicate online, adresele de email pot fi usor spamate.
Imagini sau alte resurse ajutatoare
Majoritatea comunicatelor pot fi insotite de imagini reprezentative si logo-ul companiei. Nu uit sa le pun la dispozitie.
In functie de specificul comunicatului, la sfarsit mai adaug si retele sociale de unde se pot culege mai multe informatii: un cont youtube, facebook twitter, etc
Din aceeasi serie
Tags: comunicare online, COMUNICATE DE PRESA, online basics, optimizare online, social media