decat si numa’ ce-mi place sa citesc…stirili

stirileDe cand am decis ca exista mult prea putine stiri care chiar sa ma intereseze la TV (mai ales pe canalele romanesti), de cand rasfoitul ziarelor de dimineata a fost inlocuit cu scanarea RSS reder-ului si de ceva timp cu cea a news feed-ului din Facebook (daca prietenii mei vorbesc despre subiect ma intereseaza si pe mine), recunosc , nu prea apelez la alte surse de informare zilnica. Este poate si un mod de a ma proteja de avalansa zilnica de informatii irelevante, de tot zgomotul,  de oboseala si timpul pe care l-as aloca unei astfel de indeltniciri.

Am descoperit insa recent  o aplicatie romanesca simpatica si gratuita pentru telefonul meu, care mi-a schimbat rutina. Pentru ca, in mai putin de o saptamana, mi-a invatat preferintele si imi filtreaza stirile astfel incat sunt relevante pentru interesele mele. In plus, la stirile prea lungi am posibilitatea sa vad un rezumat, pot share-ui continutul cu usurinta si daca nu am chef sa imi folosesc cel de-al treilea ochi, pot sa imi prepar cafeaua in timp ce le ascult citite de o voce..interesanta (inca nu sunt toate citite, dar au ceva). Si uite asa, de dimineata la cafea, arunc un ochi pe Facebook, unul in reader si pe al treilea pe STIRILI.

Stirili este o aplicatie agregator de stiri pentru telefonul disponibila in Google Play (in curand si pe App Store) , care aduce continut de pe 100+ site-uri de stiri si blog-uri din Romania (dap, bloguri, ati citit corect!).

Ce e asa deosebit la el ?! In afara de abordarea relaxata si prieteneasca (nu doar denumirea aplicatiei dar si mesajele pe care le primesti sunt de-a dreptul nostime ), Stirili memoreaza preferintele tale (ce citesti mai des, la ce dai share, la ce dai thumbs up – nu like, da?!), filtreaza si ordoneaza stirile astfel incat sa fie relevante pentru tine. Nu vrei sa citesti toata stirea? Citeste rezumatul sau asculta stirea audio (daca este disponibila).

Este o aplicatie curata si intuitiv de utilizat (ceea ce e un mare plus) si se vede ca nu este doar o colectie de link-uri puse sub un design dragut si ca oamenii au gandit si muncit la ea.

Pentru ca dezvoltatorii se lauda ca lanseaza feature-uri noi si adauga surse noi periodic ma gandeam sa le transmit si pe aceasta cale ca m-as bucura sa am posibilitatea de a adauga si eu personal feed-uri noi in aplicatia mea, sau macar sa vad si sa bifez din start sursele pe care sa mi le afiseaza. In acest moment poti selecta doar categoriile de interese si nu vezi decat in feed numele surselor (le vezi doar pe site).

Pentru curiozitati suplimentare va invit sa testati aplicatia, sa parcurgeti  sectiune FAQ (disponibila atat pe aplicatie cat si pe site) si sa le trimiteti un mail daca aveti idei sau sugestii la feedback [at] 24cloud.ro (ei spun ca va vor fi recunoscatori, iar eu va spun ca as fi curioasa ce si-ar mai dori lumea de la aplicatia asta, ca dorintele mele nu imi par a fi extrem de creative).

Be Sociable, Share!

  Tags: , , ,

  2 comments

  1. Wow, sunt în lista de surse. Multam de tip. :)

  2. Pai cum ar fi sa nu fi :) Si am inteles ca ma alatur si eu pe lista

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>